Executive Sous Chef

Executive Sous Chef

RESPONSIBILITIES:

Reporting to the Executive Chef, responsibilities and essential job functions include but are not limited to the following:

• Overseeing the daily function of the department to maximize the overall food and beverage departmental profit and exceed budgeted targets
• Selecting, training, developing and mentoring a team of Culinary professionals to consistently create spectacular cuisine
• Limiting waste through monitoring of ordering, par levels, production and controls
• Ensuring productivity in department through organization, auditing, and coaching
• Preparing daily production lists
• Creating, implementing and auditing detailed recipe and portion specifications
• Being actively involved in menu creation for outlet/department
• Liaise with the Hygiene Manager to ensure all HACCP standards and regulation are met
• Participating in weekly Chef’s meeting
• Directing and supervising the food preparation ensuring the high level of quality, presentation and food handling
• Completing requisitions for food and equipment for department
• Adhering to budgeted food cost within department
• Ensuring monthly communication meetings and performance reviews are conducted for department
• Developing, implementing and monitoring action plans to improve all key pillars (CES, JD Power, GOP)
• Additional duties as required

PHYSICAL DEMANDS:

• Frequent walking, standing and sitting throughout shift
• Occasional lifting and carrying up to 20 lbs
• Occasional kneeling, pushing, pulling, lifting
• Occasional ascending or descending ladders, stairs and ramps

QUALIFICATIONS:

• Minimum 5 years kitchen experience including 2 years as a Executive Sous Chef or Sous Chef
• Ability to communicate in Azeri/Turkish and English
• Working knowledge of Microsoft Office applications
• Passion for culinary arts and Guest service/interaction
• Able to develop strong working relationships with both Guests and colleagues
• Strong developer

*Only Online Applications are accepted. Please APPLY ONLINE:

• Step 1: Visit our career portal at http://www.fairmontcareers.com
• Step 2: Click on the new Search Position link
• Step 3: Use the drop down menus to search by location – Baku, Azerbaijan
• Step 4: Select a position and ‘apply online”

Note: After you submit your online application, you will receive an email inviting you to complete the Online Assessment. Please complete the Online Assessment within 24 hours after you receive the email.

 

VƏZİFƏ BORCLARI:

Executive Sous Chef aşağıdakı öhdəliklərə görə məsuliyyət daşıyır, lakin öhdəlikləri bununla məhdudlaşmır və fəaliyyəti barədə Baş Aşpaza məruzə edir:

• Bütün Qida və İaşə Bölməsinin gəlirini artırmaq və qarşıya qoyulan büdcə gözləntilərindən daha artığını əldə etmək üçün Şöbənin gündəlik funksiyalarına nəzarət etmək.
• Möhtəşəm mətbəx yeməkləri təqdim etmələri üçün kulinariya komandasını seçmək, əlimləndirilmək, inkişaf etdirilmə və istiqamətləndirilmək.
• İsrafçılığın qarşısını almaq məqsədilə sifarişlərə, istehsalata, porsiyaların bölgüsünə dəqiq nəzarət etmək.
• Təşkilatçılıq, təlim, istiqmətləndirmə və nəzarət tətbiq etməklə, Bölmənin məhsuldar iş nümayiş etdirməsinə dəstək olmaq
• Hazırlanacaq yeməklərin siyahısını hazırlamaq.
• Dəqiq reseptlər və porsiya bölgüsününü yaratmaq, həyata keçirmək və yoxlamaq.
• Restoranlar Bölməsi üçün menyülar yaratmaq.
• Gigiyena Meneceri ilə HACCP standartlarına riayət edilməsi barədə danışmaq.
• Baş Aşpazın həftəlik iclaslarında iştirak etmək.
• Ərzaq hazırlığında, przentasiyada və ərzaqların saxlanılmasında ən yüksək tələblərə cavab verilməsini, keyfiyyəti təmin etmək.
• Bölmə üçün müvafiq arzaq və avadanlıqları təmin etmək.
• Adhering to budgeted food cost within department
• Aidiyyatı işçilər üçün aylıq danışıq iclaslarını və fəaliyətə baxış prosedurlarını keçirmək.
• Bütün əsas məqsədləri (CES, JD Power, GOP) təkmilləşdirmək üçün fəaliyyət planlarını inkişaf etdirmək, həyata keçirmək və nəzarət etmək
• Digər mümkün vəzifələr

FİZİKİ TƏLƏBLƏR:

• Növbə ərzində tez-tez gəzmək, ayaqüstə və oturaq vəziyyətdə olmaq
• Lazım olduqda 12 kq ağırlıq qaldırmaq və daşımaq
• Lazım olduqda diziüstə vəziyyətdə olmaq, dartmaq, itələmək, qaldırmaq
• Lazım olduqda pilləkənləri, nərdivanı, hündür yerləri düşüb-qalxmaq

İXTİSAS TƏLƏBLƏRİ:

• Mətbəxdə minimum 5 illik iş təcrübəsi olmaq və Executive Sous Chef vəzifəsində 2 illik təcrübəyə malik olmaq.
• İngilis, Azərbaycan və ya Türk dillərində ünsiyyət qabiliyyətinə malik olmaq.
• Microsoft Window kompyüter biliklərinə malik olmaq.
• Kulinariya sənətinə və Qonaqların sifarişlərinin icra edilməsində həvəsli olmaq.
• Qonaqlarla və əməkdaşlarla sıx iş münasibətləri qurmaq.
• Liderlik və işi daha da irəli aparmaq qabiliyyətinə malik olmaq.

*İş üçün müraciət yalnız Online ərizə formasında qəbul olunur. Online ərizənin doldurulma qaydaları:

• Addım 1: Bizim karyera portalımıza baş çəkin:  http://www.fairmontcareers.com
• Addım 2: Search Positions linkində new düyməsinə basın
• Addım 3: Menyudan istifadə edərək işin yerləşdiyi ərazi hissəsinə Bakı, Azərbaycan qeyd edərək iş axtarışı əməliyyatını yerinə yetirə bilərsiniz
• Addım 4: Vəzifəni seçin və ərizənizi Online təqdim edin

Qeyd: Ərizənizi təqdim etdikdən sonra electron poçt ünvanınıza ” Online Assesment” -i tamamlamaq üçün dəvət məktubu gələcək. Zəhmət olmasa, sorğunu dəvət məktubu gədikdən 24 saat ərzində tamamalayasınız.


Baxılma sayı (404)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>